■ Acasă arrow Evenimente/Anunţuri arrow Arhivă
■ Acasă
Despre noi
Aniversare 25 de ani
Contact
Management
Departamente
Activitati de CDI
Personal
Publicatii si Citari
Alte Activităţi Conform Legii
Evenimente/Anunţuri
Parteneri
Premii
Oportunităţi/carieră
Legături Utile
Achizitii publice
Vanzari active
Arhivă

Anul 2005
 „POLITICI ALE OCUPĂRII ŞI VENITURILOR IN SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ”
 24 februarie 2005, Bucuresti, Hotelul Howard Johnson


Anul 2006
„ S E C U R I T A T E   IN  D I V E R S I T A T E”
REFORMA SISTEMELOR DE SECURITATE SOCIALA DIN ROMANIA IN CONTEXTUL ADERARII LA UNIUNEA EUROPEANA
20 februarie 2006, Bucuresti, Hotelul Howard Johnson

Anul 2007
„PARADOXUL ŞOMAJULUI ÎN RÂNDUL TINERILOR ROMÂNI ÎN CONTEXTUL ADERĂRII LA UNIUNEA EUROPEANA – 2007- ANUL EUROPEAN PENTRU EGALITATEA DE ŞANSE PENTRU TOŢI”

12 martie 2007, Bucuresti, Howard Johnson Plaza Conference Center


 Anul 2008
„FLEXIBILITATE ŞI SECURITATE PE PIAŢA ROMÂNEASCĂ A MUNCII LA ÎNCEPUTUL NOII ETAPE (2008-2010) A STRATEGIEI LISABONA REVIZUITE – PROVOCĂRI, IDEI, SOLUŢII ŞI PROGRAME DE ACŢIUNE”

13 – 14 martie 2008, Hotel Howard Johnson Grand Plaza – sala IRIDIUM, Bucureşti


Anul 2009
„MuPSoc 2009 „EFECTE ALE CRIZEI ECONOMICE ŞI ACŢIUNI CORECTIVE  PE PIAŢA MUNCII, ÎN VEDEREA RELANSĂRII ECONOMICE”
17 – 18 septembrie 2009, Sala DACIA, Camera de Comerţ şi Industrie a României

Anul 2010
Seminar naţional -"DEZVOLTAREA INSTITUŢIONALĂ A SISTEMULUI CDI SI PERFORMANŢA ECONOMICĂ"

Bucureşti, 07 – 08 iulie 2010, Hotel RIN- sala Madrid

Conferinţa naţională - R & D 'SSH'2020 a "DE LA STRATEGIA LISABONA LA EUROPA 2020 - Două decenii de cercetare românească în domeniul pieţei muncii şi protecţiei sociale"
Bucureşti, 15 - 16 noiembrie 2010, Hotel Athénée Palace Hilton, Sala Diplomat

COMUNICAT DE PRESĂ
Proiect FSE - POSDRU 41637
 

Anunţ achiziţii BCF-uri

Anul 2011
STRATEGIA „EUROPA 2020” - PROVOCĂRI PENTRU CERCETAREA ŞTIINŢIFICĂ ECONOMICĂ ŞI SOCIALĂ
P RO EUROPA
03 noiembrie 2011, Academia de Studii Economice Bucureşti, Sector 1, Romania

 Anul 2012

Pe 6 martie 2012 s-a lansat Concursul de Excelenţă Științifică “Profesor Gheorghe Răboacă

Premiul de Excelenţă Științifică “Profesor Gheorghe Răboacă” reprezintă o DISTINCȚIE PROFESIONALĂ ÎN CERCETAREA ȘTIINȚIFICĂ SOCIO-ECONOMICĂ.

Scopul acestui premiu este acela de a recompensa și totodată de a promova efortul și
realizările unor cercetători individuali ori colective de cercetare socială şi economică
ale căror lucrări în domeniul pieței muncii și sistemelor de protecție socială întrunesc
condițiile de EXCELENȚĂ ÎN CERCETAREA ȘTIINȚIFICĂ.

Regulament

Organizare 
În urma evaluării lucrărilor propuse de candidaţi, Comitetul de premiu a decis acordarea Premiului de Excelenţă Știinţifică “Profesor Gheorghe Răboacă”- ediţia 2012 doamnei Eva Militaru.

Festivitatea de decernare a Premiului de excelenţă știinţifică “Profesor Gheorghe Răboacă” şi a diplomelor de onoare

                                       
Conferinţa cu tematica
„REZULTATE ALE PROGNOZELOR CU PRIVIRE LA CEREREA ŞI OFERTA DE MUNCĂ PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNTUL SUPERIOR”
28 iunie 2012, Sala Opera, Hotel Intercontinental Bucureşti
INVITAŢIE


                                                   

E.png

    In luna august 2012, un grup de experţi români a participat la întâlnirea de validare a versiunii în limba româna a Platformei E-RACE+, realizată în cadrul proiectului. Impresia generală a fost una foarte bună, experţii considerând platforma ca foarte utilă atât pentru managerii întreprinderilor vulnerabile cât şi pentru alţi posibili utilizatori. Platforma este acum disponibila on-line si o puteti accesa la adresa: www.erace.eu
    Baza de date pentru evaluarea performanţelor manageriale este acum disponibilă pe Platforma E+RACE+, http://www.erace.eu/ Platforma si instrumentul E-RACE+ un instrument foarte util in sprijinirea activitatilor de management a intreprinderii. Elementul central al platformei este aplicatia dinamica de tip Baza de Date E-RACE+ - un instrument folosit in procesul de analiza de benchmarking a unei intreprinderi. Acesta indeplineste toate criteriile si se conformeaza tuturor parametrilor unui instrument IT modern.
    Baza de date E-RACE+ este disponibila in mai multe limbi avand o optiune de a adauga mai multe versiuni de limba usor si rapid, procesare centralizata a datelor, comparare a datelor in baza date la nivel national si european.

    Utilizand instrumentul Baza de Date E-RACE+ disponibil la adresa de web: http://www.erace.eu/ veti obtine un raport obiectiv privind performantele intreprinderii dumneavoastra: E-RACE+ Raport.  

                            

Eveniment de informare
25 SEPTEMBRIE 2012, Bucuresti, Hotel
Rin Central a avut loc
CONFERINTA DE FINALIZARE A PROIECTULUI:

fse.jpg

 Proiect cofinantat fin Fondul Social European
prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane
2007—2013

Conferinta nationala de inchidere s-a desfasurat cu  scopul de a prezenat rezultatele proiectului, in special cele mai relevante metode inovative de promovare a ocuparii precum si platforma suport a comunitatii de practica EMPLO CoP.
La conferinta au participat invitati din administratia publica, factori de decizie, reprezentanti ai mediului academic, asociatii patronale, sindicale si reprezentanti ai mediului de afaceri, manageri de companii.

Toti cei interesati sa afle mai multe despre proiect si rezultatele lui sunt invitati sa acceseze: http://www.emplonet.ro/ro/

                                                            

PROVOCARI ALE CRIZEI ECONOMICE PENTRU PIATA MUNCII SI SISTEMELE DE PROTECTIE SOCIALA- Sesiune de comunicari stiintifice

05 decembrie 2012, Bucuresti, Hotel Intercontinental

Anul 2013

Pe 6 martie 2013 s-a lansat Concursul de Excelenţă Științifică “Profesor Gheorghe Răboacă

Premiul de Excelenţă Științifică “Profesor Gheorghe Răboacă” reprezintă o DISTINCȚIE PROFESIONALĂ ÎN CERCETAREA ȘTIINȚIFICĂ SOCIO-ECONOMICĂ.

Scopul acestui premiu este acela de a recompensa și totodată de a promova efortul și realizările unor cercetători individuali ori colective de cercetare socială şi economică ale căror lucrări în domeniul pieței muncii și sistemelor de protecție socială întrunesc condițiile de EXCELENȚĂ ÎN CERCETAREA ȘTIINȚIFICĂ.

Regulament

Organizare

CONFERINŢĂ INTERNAŢIONALĂ 

PERSPECTIVE EUROPENE ALE PIEŢEI MUNCII
  - INOVARE, COMPETENŢE, PERFORMANŢĂ -

                                                          9 - 10 decembrie 2013

 

 Informatii

  Anul 2014

 

Seminar international: "European and Regional Convergence-Innovation in Labour Public Services"

27-28/05/2014, Bucuresti, ROMANIA

In parteneriat, SNSPA, Academia Română - Institutul de Prognoză şi INCSMPS - Institutul Național de Cercetare Științifică în Domeniul Muncii și Protecției Sociale, organizează seminarul internaţional "European and Regional Convergence-Innovation in Labour Public Services".

Invitat: Prof. Dr. Francesco PASTORE Seconda Universita di Napoli, Italia; IZA, Bonn, Germania

 

 

 

 
Conferinta 2017 There are no translations available SECOND CALL FOR PAPERS The National Scientific Research Institute for Labour and Social Protection – INCSMPS announces the International Conference, 2017 edition: Labour Market Segmentation in Europe. Opportunities and costs for the human resource in research, innovation and creative industries / Segmentarea pietei muncii în Europa. Oportunități și costuri pentru forța de muncă din cercetare, inovare și industriile creative To be held in Bucharest Romania on Nov 21th 2017. Papers are invited to deal with the following issues relating to the main theme of the conference: - Labour market segmentation; - Segmentation and the market for the high qualified and creative employees and managers; - The frictionless trade space of the EU  and the various types of labour market segmentation in Europe; - Role of policy making and policy learning in tackling segmentation of labour markets in Europe; - Research instruments, techniques and methods for the study of labour market segmentation; Results to date and the way forward. Papers should not exceed 7 pages in length, TNR 12, 1.5 spacing, in EN, with a summary and a list of references (the two not included in the 7 pages). Papers should be submitted no later than Oct. 15th, 16:00 (Bucharest time), at the email address: ghinararu@incsmps.ro, attn.: Dr.Catalin Ghinararu, Scientific Secretary. Conference fee is of EUR 80 per participant and covers the participation in the conference, meals throughout the conference and the conference folder. A ppt. presentation should thus accompany the paper and will be introduced in the participant’s folder. Special reduction or complete waving of the conference fee may apply on a case by case basis. For questions and queries please address to Dr. Catalin Ghinararu: Tel: 0040213124069 (Mob: 004-0724001179), email address: ghinararu@incsmps.ro   Details...

Anulare licitatie There are no translations availableVa informam ca a fost anulata licitatia publica cu strigare pentru vanzarea a doua autoturisme: Daewoo Nubira si Dacia Solenza, publicata in ziarul Romania Libera, din data de 23.03.2017 si care urma a se desfasura in data de 08.05.2017. Procedura va fi reluata in data de 17 Mai 2017, ora 10,00. In caz de neadjudecare, urmatoarele licitatii vor avea loc in data de 24 mai ora 10,00, respectiv  31 mai ora 10,00. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati sectiune Vanzari active, de pe site-ul INCSMPS.   Details...

Vanzari active There are no translations available lnstitutul National de Cercetare Stiintifica in domeniul Muncii si Protectiei Sociale, cu sediul in Bucuresti, Str. Povernei 6-8, sector 1, organizeaza licitatie publica cu strigare in data de 17 Mai 2017, ora 10,00 pentru vanzarea a doua autoturisme: Daewoo Nubira si Dacia Solenza. Pretul de pornire a licitatiei pentru autoturismul Daewoo Nubira este de 12.150 lei, iar pentru autoturismul Dacia Solenza de 4.500 lei. Licitatia va avea loc la sediul institutiei, iar inscrierea la licitatie se poate face in intervalul 11 - 16 Mai 2017, orele 9,00 - 14,00 contra sumei de 50 lei, achitata la casieria institutiei. lnscrierea persoanelor fizice se face pe baza Cl/Bl, iar a persoanelor juridice, cu delegatie si copie legalizata a certificatului de inregistrare la Registrul Comertului. ln caz de neadjudecare, urmatoarele licitatii vor avea loc in data de 24 mai ora 10,00, respectiv 31 mai ora 10,00. Vanzarea se va face in conditiile prevazute in anexa nr. 2 la HG nr. 841/1995 si HG 966/1998. Pentru informatii si vizualizarea autoturismului, persoana de contact este Dl. Silviu Calota, tel. 021.312.40.69 intre orele 9,30-16,30.   ANUNT - vanzare AUTO   Details...

Lansare proiect SIPOCA 27  
Autoritatea Naţională pentru Cercetare Stiinţifică şi Inovare în parteneriat cu Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetării, Dezvoltării și Inovării şi Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale - INCSMPS Bucureşti au semnat contractul de finanţare din Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) pentru proiectul„Dezvoltarea capacității administrative a ANCSI de implementare a unor acțiuni stabilite în Strategia Națională de Cercetare, Dezvoltare tehnologică și Inovare 2014-2020.”, cod SIPOCA 27        MAI MULTE INFORMAŢII   Details...

SESIUNE ANIVERSARA Cu ocazia aniversării a 25 de ani de activitate în cercetarea românească a pieţei muncii şi a sistemelor de protecţie socială, INCSMPS organizează, în data de 18 noiembrie 2015, SESIUNEA ANIVERSARĂ «Porţi Deschise - Ferestre către Viitor - Tradiţii şi perspective» INFORMAŢII     Details...

RAPORT DE ACTIVITATE INCSMPS 2013 RAPORT DE ACTIVITATE INCSMPS 2013     Details...

International Seminar There are no translations available INTERNATIONAL SEMINAR: "European and Regional Convergence - Innovation in Labour Public Services" 27-28/05/2014, Bucharest, ROMANIA   In partnership, SNSPA - National School for Political and Administrative Studies, Romanian Academy - Institute for Economic Forecasting and INCSMPS - National Research Institute for Labour and Social Protection, organize the international seminar "European Convergence and Regional Labour - Innovation in Public Services”. Keynote speaker: PhD Prof. Francesco PASTORE - Seconda Universita di Napoli, Italy; IZA, Bonn, Germany   Details...

conferinta internationala There are no translations available                                    CONFERINŢĂ INTERNAŢIONALĂ  PERSPECTIVE EUROPENE ALE PIEŢEI MUNCII   - INOVARE, COMPETENŢE, PERFORMANŢĂ -                                                           9 - 10 decembrie 2013    Informatii   Details...

www.prevedu.ro Primul site de prognoză a cererii de forță de muncă – www.prevedu.ro Realizat în cadrul proiectului "Evaluarea și prognozarea cererii de muncă potențiale pentru absolvenții de învățământ superior, în structură ocupațională la orizontul anului 2020 în vederea dezvoltării corespunzătoare a politicilor privind instruirea de nivel universitar", beneficiar Ministerul Educației Național.   Details...

NETWORK - First step to first job           NOU! Platforma pentru INSERŢIA TINERILOR PE PIAŢA MUNCII Fiţi alături de noi pe www.firststepfirstjob.eu     Details...

Concurs de Excelenţă Științifică “Profesor Gheorghe Răboacă"   Pe 6 martie 2013 a fost lansat Concursul de Excelenţă Științifică “Profesor Gheorghe Răboacă”, ediţia 2013   Details...

Sesiune de comunicari stiintifice   Sesiunea de comunicări științifice Provocări ale crizei economice pentru piața muncii şi sistemele de protecție socială Bucureşti, 05 decembrie 2012   Informaţii importante Program   Details...

Comunicat de presa - Finalizarea proiectului POSDRU/63/3.2/S/41637 There are no translations availableComunicat de presa   Details...Comunicat de presă COMUNICAT DE PRESĂ Proiect FSE - POSDRU 41637   Details...